eigen kweek

Ons assortiment

 

 

Lees ons verhaal

Perkgoed

Kwekerij Van der Linden biedt een ruim assortiment aan perkgoed. Jaarlijks worden de beste stekken uitgezocht bij verschillende gecertificeerde stekleveranciers uit binnen- en buitenland. Deze worden vervolgens opgekweekt in onze eigen kwekerij.  Ons aanbod bestaat inmiddels uit meer dan 150 verschillende soorten perkgoed, in de prachtigste kleuren en vormen.

In tegenstelling tot de welbekende vaste planten, zijn de planten die wij in Nederland als perkgoed kennen oorspronkelijk (sub)tropische plantensoorten. Dat verklaart waarom ze veelal éénjarig zijn en ook waarom ze zo rijkelijk bloeien.

Baskets

Bent u opzoek naar een imponerende basket voor maandenlang plezier? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Baskets zijn ooit bedacht om te hangen maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een pot op de grond zetten. Niet alle baskets hoeven overigens in de zon te hangen, ook voor schaduwplekken hebben wij een mooie mand vol bloemen voor u klaar staan.

De manden worden al in het najaar opgekweekt zodat u tijdens de lente, de zomer en het najaar een volgroeide fleurige basket heeft met sterke planten. De planten zijn door deze langzame teelt sterk en kunnen een waterloze dag prima doorstaan.

Kuipplanten

Zoekt u het wat groter? Nou dan hebben wij voor u een mooi palet aan kuipplanten. Kuipplanten zijn oorspronkelijk (sub)tropische heesters en geven veelal prachtige exotische bloemen.

Afhankelijk van de jaarlijkse voorraad bieden wij onder andere: Oleanders, Bougainvilles, Passiebloemen, Palmen, Citrusplanten, Brugmansia’s, Agapantus, Solanum, Suzanne-met-de-mooie-ogen, en Hortensias.

Groenten

In ons assortiment hebben we een groot aantal groenteplanten voor de moestuin.  De groenteplanten worden aangeboden in 4x4cm perspotten en zijn per stuk te koop. Wilt u hiervan 100 stuks of meer bestellen, dan kan dat via onze bestelpagina.

Naast de perspotjes hebben we ook een divers aanbod aan vruchtdragende planten. Denk hierbij aan: tomaten, komkommers, courgette, aubergines, pompoenen, artisjokken en pepers. 

Kruiden

Een lekker kopje thee of een heerlijk gerecht kan eigenlijk niet zonder verse kruiden! Onze kwekerij biedt daarom een mooi assortiment aan verschillende soorten uit eigen kweek.

Kruiden kunnen goed in de volle grond worden gepland zodat u jaarlijks kunt genieten van de lekkerste smaken en geuren die deze planten te bieden hebben.

Uiteraard groeien ze ook goed in potten, zodat ze een mooi plekje op het terras of bij de keuken kunnen vinden.

De Droogkamer

Sinds 2022 hebben we een mooi assortiment droogbloemen uit eigen kweek. De hele zomer oogsten we bloemen in en om de kwekerij die we vervolgens drogen in de droogkamer. Buitenbloemist Yvonne van de Ven van Pluktuin Mooy maakt hiervan kant-en-klare boeketten, kransen of losse bundels waarmee je zelf aan de slag kunt.